LymphAday

Wednesday 6 March 2019

This program is in DUTCH!
Plaats Heymanslaan 10, 9000 Gent, Universitair Ziekenhuis Gent (UZ Gent), Gebouw K12
Datum en uur       Woensdag 6 maart 2019 om 10:00 uur
Doelpubliek Patiënten met lymfoedeem en familie

LymphAday, of Lymphedema Awareness Day, is een patiënt gedreven bewustzijnsdag rond lymfoedeem, georganiseerd in het kader van Wereld Lymfoedeem Dag (6 maart), en is een initiatief van Karine Tollenaere, zelf lymfoedeem patiënte en boegbeeld van deze campagne, in samenwerking met Beautiful After Breast Cancer en UZ Gent.

Lymfoedeem is een verstoring van het lymfestelsel, het drainagesysteem van ons lichaam. Deze chronische en ongeneeslijke aandoening, veelal het gevolg van een kankerbehandeling (zoals borstkanker en prostaatkanker), heeft een zware impact op het dagelijkse leven. In samenwerking met BABC en UZ Gent willen we meer aandacht schenken aan deze aandoening en organiseren we op 6 maart een ‘open infodag’ in het UZ Gent voor patiënten en familie.

 

PROGRAMMA

De dag start om 10u en eindigt om 17u. Er zijn infostandjes en in de namiddag zijn er om 14u en 15u30 presentaties door zowel Prof. Dr. Koenraad Van Landuyt (chirurgische behandeling) en Mevr. Vickie Van Besien (conservatieve behandeling).

Karine Tollenaere is er aanwezig voor een persoonlijke getuigenis, met uiteraard de kans tot vraag aan en antwoord door de aanwezige sprekers. En een goodiebag voor de aanwezigen!

 

LOCATIE

Universitair Ziekenhuis Gent (UZ Gent), Heymanslaan 10, 9000 Gent (Gebouw K12)

 

Willen jullie er graag bij zijn?

Toegang is gratis, maar om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich hieronder te willen registreren 


Voor vragen en meer info, contacteer karine.tollenaere@gmail.com