10 mai - It's a beautiful day...

Friday 10 May 2019
Plaats Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent
Datum en uur    Vrijdag 10 mei 2019 van 9:00h tot 16:00h
Doelpubliek Voor iedereen in en na behandeling en al wie hen daarbij steunt

 

 

 

Ce programme est en Néerlandais!

Een dag waarop je alles te weten komt over borstkanker en behandeling

Heb jij juist de diagnose borstkanker te horen gekregen? Of ben je al aan je behandeling begonnen? Dan heb je ongetwijfeld een aantal vragen of heb je een hoop medische termen gehoord die je niet (goed) begrepen hebt of waarvan je de uitleg al weer vergeten bent. Dan is “It’s a Beautiful Day” een dag voor jou!

Wij gaan voor jou een viertal aspecten toelichten en uitleggen, met de mogelijkheid om na elke presentatie vragen te stellen. De presentaties worden gegeven door artsen en verplegend personeel die in hun vakgebied een uitstekende reputatie genieten.

De volgende topics komen aan bod:

  • de anatoom pathologische diagnose: klinisch patholoog Dr. Koen Van de Vijver geeft toelichting over o.a. het biopsieverslag en de verschillende types borstkanker
  • ablatieve chirurgie en borstreconstructie: plastisch chirurg Prof. Dr. Phillip Blondeel legt technieken van chirurgie en borstreconstructie uit, inclusief de recente ontwikkelingen
  • radiotherapie: samen met chirurgie en chemotherapie één van de belangrijkste behandelingstechnieken. Dr. Christel Monten licht de behandeling toe en geeft uitleg bij de nieuwste innovatieve technieken
  • genetische aspecten en erfelijkheid: Prof. Dr. Bruce Poppe geeft een inkijk in genetica en erfelijkheid, genetische belasting, genetische testen, ...
  • stoelyoga met Evy. We zijn enorm blij Evy Gruyaert bij ons te kunnen hebben voor een vooral ontspannende yoga sessie voor alle aanwezigen die graag willen meegenieten. Het kan van 12u45 tot 13u30! Er is geen voorafgaande yoga ervaring of zelfs lenigheid vereist, enkel makkelijk zittende kledij en een goed humeur! Evy zal ons laten genieten van een sessie stoelyoga en laten voelen dat zelfs eenvoudige oefeningen tot een fysieke en ook mentale ontspanning kunnen leiden. Jullie krijgen er meteen ook nuttige tips voor verdere oefening thuis. Evy vertelt er jullie ook graag wat meer over tijdens en na de sessie!’  Je kan Evy ook volgen op de website https://www.yogametevy.com/ en facebook https://www.facebook.com/yogametevy/ 
  • In*Team: familiale aspecten en kanker: Hoe omgaan met kinderen en familie? Marjan Meganck en Céline Broeckaert brengen de warme, pakkende voorstelling ‘Het is een ander jaar’. Aansluitend houden we een interactieve sessie begeleid door een professionele zorgverstrekker.

De presentaties worden afgesloten met een vragenronde. Daarnaast zullen er ook een paar standjes zijn waar je tijdens de pauzes terecht kan voor wat meer uitleg of informatie.

 

Programma:

09:00-09:30        Verwelkoming met koffie

09:30-10:15        Anatoom Pathologische Diagnose (APD)

10:15-11:00        Radiotherapie

11:00-11:15        Koffiepauze

11:15-12:00        Chirurgie en borstreconstructie technieken – incl. recente ontwikkelingen

12:00-12:45        Genetische aspecten en erfelijkheid

12:45-13:30        Stoelyoga met Evy Gruyaert

                          

13:30-14:00        Broodjeslunch

14:00-15:30        In*Team: emotionele aspecten en kanker.

Deze editie hebben we het over familiale relaties. Hoe omgaan met kinderen en familie. Het is een ander jaar’ door Marjan Meganck en Céline Broeckaert - gevolgd door een interactieve sessie met een professionele zorgverstrekker.

15:30-16:00        Receptie

  

 

Willen jullie er graag bij zijn?

Om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich hieronder te willen registreren 

De deelnameprijs bedraagt 15 euro voor het volledige programma, inclusief de lunch en receptie.

Om de inschrijving definitief te maken dient u nog het bedrag over te schrijven op de rekening van de Beautiful After Breast Cancer Stichting: BE50 7350 3764 8718 // BIC : KREDBEBB // met vermelding “Beautiful Day” en uw e-mail adres. 

Hebt u vragen bij de inschrijving? Email naar info@beautifulabc.com of bel naar 0497591549.

 

 

http://www.beautifulabc.com/nl/events/registreren/it-s-a-beautiful-day-2019

Images

Cover_Yoga_met_Evy_boek.jpg