Ivan De Vadder nous surprend encore une fois...

Sunday 27 January 2019

Veuillez noter que cet événement est en Néerlandais !

Beste vrienden,

Op zondag 13 januari 2019 en 27 januari 2019 organiseert onze stichting twee evenementen ter ondersteuning van haar activiteiten.

Meer nog dan andere organisaties willen we zo dicht mogelijk bij de vele  borstkankerpatiënten en hun omgeving staan en hen concreet  ondersteunen met kwalitatieve en informatieve activiteiten in een  multidisciplinair kader. En dat kunnen we dankzij jullie waardevolle hulp!

Ivan De Vadder is al jarenlang het boegbeeld van de politieke verslaggeving bij VRT Nieuws. Na het journalistenexamen van 1991 kwam De Vadder in dienst van de televisienieuwsdienst; eerst als algemeen verslaggever, vanaf 1994 als Wetstraatjournalist. Hij is vooral bekend geworden als de presentator van het debatprogramma De Zevende Dag. Tegenwoordig is hij de presentator van het Canvas-programma De Afspraak op Vrijdag waarin hij de politieke week overloopt, en is hij de vaste politieke analist van VRT NWS. In de Franstalige krant Le Soir schijft hij een tweewekelijkse column, La Lettre d’Ivan De Vadder, over zijn kijk op Vlaanderen.

Ons land leeft al langer op het politieke ritme van de staatshervormingen. Sinds 1970 komt België zowat om de tien jaar terecht in een opstoot van communautaire koorts . De laatste opstoot was er in 2011, en leidde uiteindelijk tot het Vlinderakkoord; officieel is dat de 6de staatshervorming. Iedere waarnemer in de Wetstraat verwacht dat na de verkiezingen van 2019 een nieuwe hervorming zal plaatsvinden, die wel eens heel verregaand zou kunnen zijn. Want dat ons land, omwille door haar ingewikkelde structuren, niet efficiënt genoeg functioneert, is een verwijt dat we vaak te horen krijgen, ook in het buitenland. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de gezaghebbende krant New York Times die ons land ‘de meest welvarende failed state ter wereld’ noemde.

In Het Verdriet van België onderzoekt Ivan De Vadder  of het verwijt klopt met de werkelijkheid. Bovendien overloopt hij de voorstellen van de verschillende politieke partijen om dat beeld (en die realiteit) bij te stellen, zoals het "opnieuw federaliseren van bevoegdheden" of het confederalisme. Want na de verkiezingen van 2019 zouden die ideeën wel eens werkelijkheid kunnen worden....

Let wel: deze lezing werd vorig jaar reeds gegeven maar wordt omwille van het grote succes dit jaar herhaald. 

In Een Democratie op zoek naar haar Kiezers stelt Ivan De Vadder vast dat het gebruik van het internet onze samenleving stilaan in tweeën deelt. Dat internet bepaalt de manier hoe we met media omgaan en nieuws opzoeken, en heeft op korte tijd een nieuwe generatiekloof doen ontstaan. Die kloof plaats niet alleen de media voor een probleem; ook de politieke partijen moeten noodgedwongen op zoek gaan naar nieuwe manieren om kiezers te overtuigen. In dat verband worden sociale media belangrijker dan ooit. Niet alleen fervent Twitteraar Theo Francken heeft dat begrepen, alle partijen zetten er geld en mensen op in. Van PVDA tot Vlaams Belang: allen hopen ze via sociale media het kiesgedrag te beïnvloeden. Een blik achter de schermen van de digitale strategie van de Vlaamse partijen.

Ook dit jaar worden de prachtige werken van Karl Meersman tentoongesteld en te koop aangeboden ten voordele van onze stichting. Karl kijkt als cartoonist voor Trends en Knack-Focus continu met bijzondere ogen naar de actualiteit en de wereld rondom hem, wat resulteert in fantastische illustraties voor de meerwaardekijker.

Wij kijken er alvast naar uit u op één van onze politieke lezingen te mogen ontvangen en danken u alvast voor uw bijzondere bijdrage. 

“Het Verdriet van België”
Op 13 januari 2019 om 10:30u
“Een Democratie op zoek naar haar Kiezers”
Op 27 januari 2019 om 10:30u

Prijs per ticket 50 Euro (Combi ticket 90 Euro)
KBC Arteveldetoren, St-Denijs-Westrem

 

Inschrijving:

U kunt zich registreren door het bedrag over te schrijven op de rekening van de Beautiful After Breast Cancer Stichting BE50 7350 3764 8718, BIC : KREDBEBB, met vermelding van “Het verdriet van België 13 januari” of “Een democratie op zoek naar haar kiezers 27 januari" of “Combi ticket 13 en 27 januari” EN het aantal personen + namen.

Uw betalingsbewijs geldt als registratiebewijs/toegangsticket.

Hebt u vragen bij de inschrijving? Email naar rl@beautifulabc.com of bel naar 0497591549.

Alle inkomsten gaan, na aftrek van de organisatiekosten, integraal naar de doelen van de Beautiful After Breast Cancer Foundation.

In naam van het organiserend comité en alle doelgroepen van onze stichting wensen wij u van harte te danken voor uw vriendelijke bijdrage. We kijken er alvast naar uit u op één van onze politieke lezingen te mogen ontvangen.

Met warme groeten,
Het BABC team

Sponsors