LymphAday 2021

Saturday 6 March 2021

Plaats online webinar via zoom
Datum en uur       Zaterdag 6 maart 2021 van 10:00 tot 12:00 uur
Doelpubliek Patiënten met lymfoedeem en familie

 

Ce programme est en Néerlandais! Pour vous inscrire: http://www.beautifulabc.com/nl/events/registreren/lymphaday-2021

LymphAday, of Lymphedema Awareness Day, is een patiënt gedreven bewustzijnsdag rond lymfoedeem, georganiseerd in het kader van Wereld Lymfoedeem Dag (6 maart), en is een initiatief van Karine Tollenaere, zelf lymfoedeem patiënte en boegbeeld van deze campagne, in samenwerking met Beautiful After Breast Cancer. Lymfoedeem is een verstoring van het lymfestelsel, het drainagesysteem van ons lichaam.
Deze chronische en ongeneeslijke aandoening, veelal het gevolg van een kankerbehandeling (zoals borstkanker en prostaatkanker), heeft een zware impact op het dagelijkse leven. In samenwerking met BABC willen we meer aandacht schenken aan deze aandoening en organiseren we op 6 maart een webinar voor patiënten en familie.

 

PROGRAMMA

10u00: Lymfoedeem na borstkanker: de nieuwste inzichten en nuttige tips aangaande het ontstaan, de evaluatie en de conservatieve behandeling — door Prof. Nele Devoogdt (UZ Leuven)

10u40: Chirurgische behandeling — door Prof. Koenraad Van Landuyt (UZ Gent)

11u20: De Ketolymph studie. Effect van het keto-dieet ter behandeling van lymfoedeem — door Dr. Sarah Thomis (UZ Leuven) met getuigenis door patiënte Rieky van Elk

Het programma eindigt om 12u.

 

Sponsors