LymphAday 2022

donderdag 3 maart 2022

 

Plaats online webinar via zoom
Datum en uur       Donderdag 3 maart 2021 van 19:00 tot 21:00 uur
Doelpubliek Patiënten met lymfoedeem en familie

 

LymphAday, of Lymphedema Awareness Day, is een patiënt gedreven bewustzijnsdag rond lymfoedeem, georganiseerd in het kader van Wereld Lymfoedeem Dag (6 maart), en is een initiatief van Beautiful After Breast Cancer. Lymfoedeem is een verstoring van het lymfestelsel, het drainagesysteem van ons lichaam.

Deze chronische en ongeneeslijke aandoening, veelal het gevolg van een kankerbehandeling (zoals borstkanker en prostaatkanker), heeft een zware impact op het dagelijkse leven. We willen graag meer aandacht schenken aan deze aandoening en organiseren daarom op 3 maart een webinar voor patiënten en familie.

 

PROGRAMMA

19u - 19u40: Lymfoedeem na borstkanker: de nieuwste inzichten en nuttige tips aangaande het ontstaan, de evaluatie en de conservatieve behandeling — door Mevr. Vickie Van Besien (UZ Gent)

19u40 - 20u20: Chirurgische behandeling — door Prof. Koenraad Van Landuyt (UZ Gent)

20u20 - 20u35: Het belang van de aanpak van de lymfevaten tijdens de borstreconstructie en hoe dit alles de huidige visie op de behandeling van borstkanker verandert en beïnvloedt - door Dr. Bernard Depypere

20u35 - 20u50: De Ketolymph studie. Effect van het keto-dieet ter behandeling van lymfoedeem — getuigenis door patiënte Rieky van Elk

20u50 - 21:00: Q&A

 

Deelname:

Dit is een online sessie. Wij bezorgen u de dag voor het event een link waarmee u kan inloggen en de infosessie volgen. Er is tijdens de sessie voldoende tijd voorzien voor vragen. 

Indien u de link niet mocht hebben ontvangen, of last minute wenst deel te nemen, dan vindt u hieronder op de dag zelf de webinar link waarmee u op het moment zelf kan inloggen en de sessie volgen:

https://us02web.zoom.us/j/87149604077

 

Registratie:

Toegang is gratis, maar om organisatorische redenen willen we jullie graag vragen om zich te willen registreren. 

Heeft u vragen of problemen bij de inschrijving, email naar info@beautifulabc.com

 

 

Bestanden